Національний форум органів студентських самоврядувань

11-12 травня у Державному податковому університеті відбувся Національний форум органів студентських самоврядувань за підтримки Міністерства фінансів України. Метою форуму було обговорення актуальних питань щодо розвитку студентського самоврядування, виявлення проблем його органів управління та формування шляхів їх вирішення, а також обміну досвідом та пошуку нових партнерів для подальшої співпраці.

Подія відбувалась у змішаному форматі. Захід, організований лідерами студентського парламенту ДПУ у співпраці з Громадською організацією «Українська асоціація студентів» (ГО «УАС»), об’єднав представників органів студентського самоврядування з понад п'ятдесяти закладів вищої освіти, поважних гостей із вищих органів державної влади та адміністрації навчального закладу для обміну думками й досвідом щодо актуальних питань розвитку студентського самоврядування.

Протягом дня здобувачі та лідери студентського самоврядування активно працювали на тематичних майданчиках, де були представлені наступні теми для обговорення:

  • «Сучасний стан правового регулювання студентського самоврядування в Україні»;
  • «Імплементація іноземного досвіду студентського самоврядування у вітчизняну практику»;
  • «Проблеми фінансування органів студентського самоврядування»;
  • «Роль студентського самоврядування у забезпеченні якості освіти в умовах воєнного стану»;
  • «Взаємодія студентського самоврядування з адміністрацією ЗВО та органами влади»;
  • «Ризики та перспективи студентського самоврядування в умовах онлайн-формату навчання».

У даному заході прийняли участі і студенти ХНАДУ спеціальності 193 "Геодезія та землецстрій", про що свідчать отримані сертифікати. Фінальною крапкою Національного форуму стало підбиття підсумків, плани щодо подальшої співпраці студентської молоді та спільне виконання «Червоної рути» під акомпанемент гітари.