Участь у засіданні круглого столу «Інвентаризація земель: сучасний погляд»

09 листопада 2022 р. викладачі кафедри Проектування доріг, геодезії і землеустрою взяли участь у засіданні круглого столу «Інвентаризація земель: сучасний погляд».

Даний захід був організований Державним біотехнологічним університетом кафедрою управління земельними ресурсами та кадастру. На засіданні були присутні понад 100 учасників з вищих навчальних закладів, держаних установ, організацій і приватних компаній. На порядку денному постало питання доцільності проведення державної інвентаризації земель у нинішніх складних умовах, пов'язаних із повномасштибним вторгненням Росії на територію України. На фоні цих подій проведене на факультеті лісового господарства, деревооброблювальних технологій та землевпорядкування чергове Всеукраїнське засідання круглого столу щодо змісту й порядку проведення державної інвентаризації земель слід вважати вчасним і доречним.

Безсумнівно, тема є актуальною і цікавою, оскільки інвентаризація земель дасть змогу забезпечити наповнення Державного земельного кадастру інформацією про земельні ділянки, що відсутні в кадастрі, а також підвищити ефективність контролю за використанням та охороною земель.