International Day of Women and Girls in Science (Міжнародний день жінок та дівчат у науці) 11 February 2020

22 грудня 2015 року Резолюція A/RES/70/212 Генеральна Асамблея вирішила встановити щорічний Міжнародний день визнання вирішальної ролі жінок та дівчат у науці та техніці.

Міжнародний день жінок і дівчат у науці, який відзначається 11 лютого, проводиться UNESCO та UN Women (Організація Об'єднаних Націй за гендерну рівність та розширення прав і можливостей жінок) в установах співпраці та партнерах громадянського суспільства, спрямованих на просування жінок і дівчат у науці.

Мета дня - сприяти повному та рівному доступу до участі в науці жінок та дівчат.

Цього року святкування Дня у штаб-квартирі UNESCO зберуть експертів із різних секторів та професій, включаючи ключових наукових партнерів, талановитих науковців, нагороджених за програмою L'Oréal-UNESCO для жінок у науці, представників наукових мереж та кафедр ЮНЕСКО. Запрошені доповідачі та учасники обговорять та вивчать питання про гендерний розрив у науці, спираючись на висновки конференції «Глобальний підхід до гендерних розривів у математичних, обчислювальних та природничих науках: як це виміряти, як це зменшити?», яка відбулася в листопаді 2019 року в Міжнародному центрі теоретичної фізики Абдуса Салама (ICTP).

Захід організовується у партнерстві з Міжнародною радою науки та проходитиме англійською та французькою мовами. Він буде відкритий для постійних делегацій UNESCO та співробітників, науковців та партнерів приватного сектору, що базуються в Парижі.

Для вирішення деяких найважливіших питань порядку денного сталого розвитку до 2030 року - від покращення здоров'я до боротьби зі зміною клімату. Це означає залучити більше жінок, які працюють у цих сферах. Різноманітність наукових досліджень розширює коло талановитих дослідників, приносячи нові перспективи, талант та творчість. Цей день є нагадуванням про те, що жінки та дівчата відіграють вирішальну роль у науково-технічних спільнотах.

Registration, 11 February 2020

International Day of Women and Girls in Science

UNESCO


To top

Новини за датою

Новини за тегами

За категорією