Онлайн зустрічі проєкту CLIMAN

Проєкт Еразмус+ CLIMAN вступив до активної фази реалізації. Березень місяць був насичений онлайн зустрічами членами консорціуму.

      19 березня 2021 року завідувачка кафедри екології ХНАДУ проф. Внукова Наталія Володимирівна та доцент кафедри екології ХНАДУ доц. Желновач Ганна Миколаївна провели для університетів-партнерів з України, Грузії та Республіки Білорусь роботу зустріч як представники університету, що є володарем основного робочого пакету проєкту CLIMAN – «Розробка навчального модулю «Кліматичний менеджмент»». У рамках зустрічі було розкрито важливі питання щодо  особливостей  реалізації робочого пакету «Розробка навчального модулю «Кліматичний менеджмент»» у контексті тайм-менеджменту, наповнення складових  освітніх компонентів та специфіки вдосконалення магістерських програм підготовки здобувачів університетів-партнерів, а також презентовано наробки співробітників кафедри екології у контексті реалізації робочого пакету.

      За результатами робочої зустрічі учасниками було окреслено перспективи вдосконалення магістерських програм підготовки фахівців університетів-партнерів шляхом розробки навчального модулю «Кліматичний менеджмент».

       24 Березня 2021 року співробітники кафедри екології ХНАДУ прийняли участь у першому он-лайн візиті “Захист клімату та енергетичні питання”, який проходив англійською мовою у рамках реалізації проєкту CLIMAN на базі  Університету прикладних наук Берліну (HTW Berlin). Приймаюча  сторона продемонструвала учасникам широкий спектр інформації щодо особливостей реалізації навчальної, науково-дослідної та міжнародної діяльності в університеті. Спікери у своїх доповідях розкрили питання щодо основних кроків на шляху до захисту клімату, особливостей розвитку енергетичної економіки як ключового виклику за напрямом захисту клімату, перспектив використання водневих технологій та реалізації принципів сталого розвитку на локальному рівні, а також застосування «природних рішень» у контексті впливу торфовищ та боліт на пом’якшення наслідків зміни клімату.

     За результати навчального візиту учасники отримали унікальні та користі для реалізації проєкту знання щодо особливостей інтеграції передових результатів наукової діяльності у процес підготовки здобувачів другого та третього рівнів вищої освіти, засновані на досвіду одного з найкращих університетів Німеччини, що займаються проблемами зміни клімату у технологічному контексті.


To top

Новини за датою

Новини за тегами

За категорією