Кафедра ТДБМ факультету ДБФ ХНАДУ учасниця VII Конгресу Euroasphalt&Eurobitume

На меті Європейського Конгресу цього року було втілення цифрових та телекомунікаційних технологій в процеси дорожньо-будівельної галузі.

Проведення конгресу такого масштабу на віртуальній платформі було викликом для організаторів. Проте, можливості, які були надані віртуальною платформою, забезпечили майже живе спілкування учасників протягом сесій. Тематика Конгресу охоплювала широке коло питань, завдяки чому доповіді відрізнялись різноманітністю.    

VII Конгрес Euroasphalt&Eurobitume по значимості є другою подією у дорожньому світі. Його проводить європейська асоціація Euroasphalt&Eurobitume. Першою подією є Всесвітній Дорожній Конгрес, який раз у п'ять років організує Асоціація AIPCR-PIARC. Починаючи з 1907 відбулося 23 світових конгресів. Обидва Конгреси, незважаючи на різний географічний масштаб, збирають по декілька тисяч учасників.

Цього року VII Конгрес відбувався у Мадриді. Він був незвичайний. По-перше з причин пандемії його провели на рік пізніше, а по-друге він відбувався в режимі онлайн. На Конгресі було заслухано 18 доповідей, розміщено для ознайомлення 337 Постер-доповідей, та стільки ж опубліковано статей в працях Конгресу.

Україну представляла тільки кафедра ТДБМ Дорожно-будівельного факультету ХНАДУ. В праці конгресу включено три її роботи.

На пленарних засіданнях обговорювались проблеми сучасного дорожнього комплексу. До них відносились: забезпечення мобільності у світовому просторі; довговічність, естетичність, надійність дорожніх мереж у світі; охорона навколишнього середовища та безпека водіїв і пішоходів на дорогах; розширення сфери та технології відновленості старих доріг; новітні матеріали та технології; перспективні засоби передбачення життєвого циклу доріг взагалі та окремих їх шарів зокрема; розглянуто інноваційні технології виготовлення асфальтових матеріалів та влаштування верхніх шарів покриттів.

Матеріали Конгресу корисні для поглиблення досліджень, а також сприятимуть вдосконаленню навчальних дисциплін що викладають за напрямком спеціальності «Архітектура та будівництво».    


To top